top of page

Hva er grafisk design, og hvorfor trenger vi det?

Oppdatert: 21. des. 2022

De fleste av oss tar "grafisk design" i sin munn og tenker at vi vet hva det betyr. Og det kan nok kanskje stemme. Men om du skulle forklare grafisk design - hva ville du sagt?Definisjonen

Når jeg ser på Wikipedia står det at "grafisk design er kunsten å arrangere tekst og bilder for å kommunisere et budskap, og skape forståelse for budskapet."


Verdien

Og hvorfor ønsker vi "kunsten å arrangere tekst og bilder"? Hvorfor holder det ikke bare å skrive en tekst og sette inn et bilde? Er ikke dette nok lenger?


Utfordringen

I dag overøses vi med grafisk design hvor enn vi befinner oss, nesten hver time av dagen. Vi finner det på alle sosiale mediekanaler, aviser, TV, reklame, plakater, i butikken. Stort sett overalt der vi er - finner vi former for grafisk design. For å i det hele tatt klare å konkurrere om oppmerksomheten, er vi nødt til å være visuelt tydelig og skape interesse for å nå ut med vårt budskap. Og da er grafisk design veldig viktig for både fange oppmerksomhet, men også for å holde interessen til leseren over tid.


Løsningen - hva grafisk designeren gjør

Store tekstblokker gjøres om til mindre grupperte avsnitt med for eksempel fargede overskrifter for å lettere få oversikt over innholdet du har foran deg. Setter sammen skrifttyper som står i stil og kontrast til hverandre. Plasserer fengende bilder som guider leseren over siden. Visuelle ikoner og symboler for å lede leseren i riktig retning. En fast fargepalett som brukes konsekvent igjennom hele saken, både på ikoner, tekster, bakgrunner, former og bilder. Plassering og design av logo, forming av dedikerte felt som for eksempel skjema, kart, menyer oppskrifter osv.


All type informasjon kan dra nytte av god grafisk design, som skaper et helhetlig og profesjonelt inntrykk som er lett å forstå, raskt å oppfatte og en nytelse å konsumere for leseren.
107 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page